I kjølvannet av Pinne-konkursen i november i fjor oppstod det engstelige for utelivet på Finnsnes. Lettelsens time er imidlertid kommet, for nå er det klart at legendariske Otto's gjenoppstår.

– Det at jeg sitter som huseier er i utgangspunktet grunn god nok til å sørge for litt aktivitet i huset. Det har vært noen sjeler frempå som har vært interesserte i å leie, men etter å ha vurdert disse henvendelsene fant jeg ut at jeg takket for interessen men sa nei takk. Da satt jeg igjen med at jeg måtte gjøre det sjøl, sier Berntzen.

Gastropub

Nå har Berntzen strippet ned hele lokalet i første etasje, og det for å kunne bygge opp nye Otto's helt fra skratsj.

– Det blir det som kalles for en gastropub, og med det signaliseres det at maten skal ha litt mer fokus. Så håper jeg at jeg får ansatt noen bra folk som kan drifte dette her.

– På hvilken måte ønsker du å fokusere på mat?

– Jeg har noen ideer, men er veldig avhengig av den eller de som blir kokk her. Derfor utfordrer jeg de som søker på å komme opp med ideer og forslag til det som går på mat. Det blir nok fortsatt pizza her, for det er en ganske stabil greie, og så får vi se hvor stor og variert menyen skal være utover dette, sier Berntzen.

– Blir det Otto's igjen?

– Navnet blir Otto's. Innredningsmessig blir det neppe noen kopi av det som var før, men rommet er ikke så stort at det finnes så veldig mange muligheter. Meningen er uansett fortsatt å ha fokus på levende musikk i helgene. Jeg er litt opptatt av dette og liker at det er litt rock’n’roll, sier Berntzen.

Tre år og fire måneder

Oppstartsdatoen for nye Otto's er satt til 10. mars. Da vil det være tre år og fire måneder siden puben sist hadde åpent.

– 10. mars er det tidligst mulige tidspunktet at vi kan åpne da første mulighet for å få behandlet skjenkesøknaden er 8. mars. Jeg tar sikte på at denne går gjennom og at det går an å åpne den helga der.

– Hvor mye involvert i drifta tenker du å være?

– Minst mulig! Jeg kommer til å ha et overoppsyn på ting, men jeg har ikke tenkt å bruke alle lørdagsnettene der nede. For å si det sånn er jeg blitt bekvem med å kunne legge meg i 23-24-tida på lørdager, så det tenker jeg å fortsette med.

I forbindelse med at Berntzen heiv seg rundt og fikk til aktivitet i det gamle Pinne-lokalet i romjula var det mange som roset tiltaket. I Folkebladets kommentarfelt var det også mange som ytret ønske om at Berntzen skulle starte opp for fullt igjen.

– Det er hyggelig, men så får vi se om jeg klarer å levere. Jeg har mange års erfaring, men jeg vet ikke om det holder. Det kan også hende at jeg er så gammel at jeg er utgått på dato, men vi får bare prøve og se hvordan det går.

Nå er det ikke mye igjen som minner om Pinne i lokalet. Frank Berntzen forteller at han har strippet hele første etasje, for å kunne bygge opp nye Otto's helt fra skratsj. Foto: Maria Holm Simonsen
Frank Berntzen sier at han ønsker å være minst mulig involvert i drifta.