Kneskål...

ANC-veteran Jakob Zuma ventet i det lengste før han sist onsdag motvillig gikk med på å gå av som president i Sør-Afrika. Jakob Zuma trivdes så godt på Zumaloftet at han måtte helt ned i Kjelleren før han trakk seg...?

Fylkene Troms og Finnmark ble torsdag endelig enige om de største stridsspørsmålene omkring fylkesammenslåing, etter mekling hos Knut Storberget. Når en må engasjere ekteskapsmegler allerede under forlovelsen, lover det ikke akkurat godt for et harmonisk og lykkelig ekteskap.

Franske turister som onsdag skulle kjøre til Husøy, tok feil av veien og forvillet seg én kilometer opp gjennom marka i skiløypa, melder Folkebladet. At det gikk så lenge før turistene oppdaget at de var på villspor, det sier vel det meste om veistandarden på Senja.

Etter at kirkestua ble solgt i januar, har Torsken kirke stått uten toalettfasiliteter, melder Folkebladet. Trengende kirkegjengere må inntil videre klare å holde seg — vi håper inderlig at presten ser i nåde til de fremmøtte og holder korte prekener i denne trengselens tid.

OL i PyeongChang har helt fra starten vært preget av sterk og bitende kald vind, og lekene har stått i fare for bokstavelig talt å blåse helt bort. Vi har hørt at i OL er ikke det viktigste å vinne, men å delta — men værgudene har tydeligvis bestemt seg for både å «vinde» og delta under OL i Sør-Korea.