Elg-gitar...

Lokalbefolkningen gruer seg, for det blir tungvint for folk å komme seg imellom når Bjørgatunnelen stenges i syv måneder på grunn av omfattende vedlikeholdsarbeid, melder Folkebladet. Forhåpentligvis kan folk se lys i tunnelen ved årsskiftet.

På ti år er antall vanerøykere i Norge halvert, melder SSB. Nå går det snart på stumpene for tobakksprodusentene, men så lenge snusbruken stadig øker blant unge, kan man vel si at det ennå er makt i Tiedemanns knepte hender...?

Etter at vi har opplevd en rekordkjølig mai i nord, er det færre og færre som nå tar spådommene om global oppvarming på alvor, melder Folkebladet. Klimaforskerne står i fare for å bli støtt ut i kulden.

Senja tingrett har avsagt kjennelse om tvangsoppløsning i boet til Ølningen kafé & bar AS i Gryllefjord, melder Folkebladet. Ølningen fikk økonomisk motvind og blåste til slutt overende.

En mann i 60-årene må betale en bot på 3.000 kroner for å ha stjålet et eple på Coop Prix-butikken på Silsand, melder Folkebladet. Fem om dagen av frukt og grønt skal være både sunt og slankende — i dette tilfellet mest for lommeboka.

Mange steder i landet er det nå flere ukers ventetid for å få nytt pass, og Politidirektoratet har derfor gitt politidistriktene klar beskjed om å få på plass økte ressurser til passutstedelse nå før sommerferien, melder NTB. – Og hvis ikke dette etterleves, vil de ansvarlige få passet påskrevet, sier politidirektøren.