Balltre...

LONGYEARBYEN: Fiskeriminister Per Sandberg samler forskere og næringsliv på Svalbard for å sette fokus på hva havet kan bidra med til å løse globale utfordringer, melder Folkebladet. For havet gir, og havet tar — de mest bekymrede naturvernere og klimaaktivister får bare seile sin egen sjø.

FINNSNES: Lenvik og Tranøy er enige om en intensjonsavtale om å danne en ny kommune med navnet Senja, melder Folkebladet. Navnekomitéen for den videregående skolen i Finnfjordbotn ble hasteinnkalt og kom raskt fram til det nye navnet. Samtidig vurderer Berg og Torsken å slå seg sammen på yttersia. Her foreslår samme komité at navnet må bli Senja II.

FINNSNES: Cominor har allerede begynt å legge om til piggdekk på sine busser, lenge før fristen, og før man har sett antydning til vinter på veiene, melder Folkebladet. Cominor-direktør Hege Pedersen mener piggdekkbruken er lovlig, men Jostein Isaksen og Statens vegvesen har alle piggene ute. For å unngå bot er det nok best at bussjåførene pigger av til snøen kommer.

FINNSNES: Kapasiteten ved Finnsnes barneskole er helt sprengt, det er nærmest kul på veggene, melder Folkebladet. Men da Fagernes skole for noen år siden ble solgt av Lenvik kommune, var det kul umulig for politikerne å innse at det kom til å bli plassproblemer ved skolen i sentrum.