Det er avisa Nordlys som bringer alle de personlige bilskiltene som er godkjent og montert i Troms.

Til nå har 44 bileiere i Troms, nesten halvparten av dem i Tromsø kommune, fått godkjent og montert et personlig bilskilt.

Søknader

Totalt i Norge har det kommet 16.787 søknader fra 9.987 søkere, etter at Statens vegvesen åpnet for personlige bilskilt den 15. juni.

En stor del av søknadene kom allerede i løpet av den første dagen. Et skilt med personlig skrift koster 9.000 kroner, og da får man eierskap til skiltet i ti år.

7.283 søknader er innvilget, og over 2000 søknader er enten trukket av søkeren selv eller avslått fordi søknaden ikke fyller vegvesenet krav, som for eksempel at skiltet ikke skal være støtende.

Trafikksikkerhet

Overskuddet av ordningen skal ifølge regjeringen gå til trafikksikkerhets-arbeid.

Peter Paulsen, opprinnelig fra Senja og bosatt i Tromsø, var tidlig ute i slutten av juni — da han satte skiltet Knallis på Mercedes sin.

Werner Enoksen, politiker fra Berg, var en av de første i Midt-Troms som fikk sitt personlige skilt. Han valgte sitt eget fornavn på skiltet.

Folkebladets egen senior-frilanser, Birger Caspersen (85) fra Finnsnes fikk også sitt eget fornavn på skiltet til den grønne Ford Focusen.

Her er de personlige skiltene som er innvilget og montert pr. 25. september:

Lenvik (6 stk.): BIRGER, LANDAU, LEAH, LEEDS, RJ, SENJA

Målselv (2): AMAZON, MÅLSELV

Berg (2): KARLO, WERNER

Birger Caspersen valgte fornavnet sitt som personlig bilskilt. Foto: Vidar Bjørkli
Peter Paulsen fra Senja var den første i Troms som fikk sitt personlige bilskilt