SØRREISA: I Midt-Troms er det Bakkehaug Bil i Sørreisa som i en årrekke har solgt Hyundai, og har kunnet vise til gode salgstall.

Likevel har det koreanske merket slitt litt i flere år på landsbasis. Hyundai er nå nummer 20 på registreringsstatistikken i Norge, slått av merker som Tesla og Citroën.

Dårlig forhold

Det har i lengre tid vært kjent at forholdet mellom forhandlere og importør i mange tilfeller har vært dårlig. Det har hele toppet seg nå i mai, med at alle forhandlere har blitt oppsagt av importøren.

Det var bransjenettstedet Bilnytt som først meldte dette. Oppsigelsestiden er på 12 måneder, og dette kan i praksis føre til store endringer rundt forhandlernettet til Hyundai i Norge. I dag har de 60 forhandlere her hjemme.

– Vi forventer ikke at alle dagens forhandlere ønsker, eller kan, være med videre. Men tror at mange ser potensialet som ligger i nye modellanseringer de neste årene. Vi ønsker nå å bygge et nytt lag som vil være med på en spennende reise med oss. De må vise at de er klar for å utnytte mulighetene som ligger foran oss, sier administrerende direktør Thomas Rosvold i Hyundai Motor Norway, til Bilnytt.

- Dårlig tegn

- Det er absolutt ikke noe godt tegn når en importør mener det er riktig å si opp alle forhandlerne sine. Det forteller om stor frustrasjon, sannsynligvis over lang tid, sier Brooms bilekspert Benny Christensen.

Han mener det er tidlig å si hva denne oppsigelsen får å si for eierne av Hyundai.

- Mange av dem risikerer naturligvis å miste «sin» forhandler. Det er aldri hyggelig. I praksis risikerer man å møtte kjøre lenger for å få service og reparasjon, sier Benny som mener modellutvalget til Hyundai er en av årsakene til at merket sliter så tungt i Norge, sier Christensen til Brooms eget nettsted.

Bakkehaug Bil i Sørreisa er lokalt Hyundai-forhandler i Midt-Troms. Foto: Linda Pedersen