SJØVEGAN: Det var Arnfinn Chruickshank fra Sjøvegan som så de spesielle bilene linet opp utenfor gatekjøkkenet på Sjøvegan mandag.

Vinterkjøring

Han var raskt fremme med kameraet for å foreviget kjøretøyene, som ved første øyekast ikke ser ut til hører hjemme på nordnorske vinterveier.

Han var ikke den eneste som sperret opp øynene.

- De kjørte neppe i mer enn 60 kilometer i timen innover Sjøvegan, forteller Ann-Karin Kristensen til nettavisen Salangen-Nyheter.

Hva kjøretøyene gjør i Nord-Norge er det neppe så mange som får vite, men det skal være snakk om testkjøring på vinterføre.

Bilene skal være av det italienske merket  Lamborghini og modellene Aventador og Huracan. Prislappen i Norge er ikke akkurat småtteri. Hver av disse bilene koster fra tre til over fem millioner kroner, men da er også avgiftene med.

Testing

Også andre steder i nord har bilene vakt oppsikt de siste dagene.

Overstyrmann Lars Arne Nyland på MF Lødingen så bilene stå på fergeleiet da de kom inn med fergen til Bognes i Nordland. Bilene skulle over til Skarberget, som er fergeforbindelsen på E6.

- Alle snakket italiensk og var vistnok på vei til Narvik. De var vel ute og testet et eller annet, for mange av bilene hadde montert lys utenpå panseret, sier Nyland til Harstad Tidende.

Foto: Arnfinn Chruickshank
De italienske superbilene er trolig på testkjøring på vinterføre i Nord-Norge. Foto: Arnfinn Chruickshank