FINNSNES: Totalt er det registert 497 nye biler fra 1. januar til 31. oktober i Midt-Troms ved biltilsynet på Finnsnes.

Det er nøyaktig 50 eksemplarer mer enn året før, og altså en økning på 11 prosent i det totale bilsalget, ifølge tall som er utarbeidet av Opplysningsrådet for Veitrafikken AS. Og det er nok tall forhandlerne kan si seg fornøyd med.

70 prosent økning

Og noen av de som har grunn til å glise aller mest, er Innlandet Automobilverksted i Botnhågen. Ikke bare har salget av Ford økt med imponerende 66,7 prosent fra 2014 til 2015, også Suzuki har tatt kvantesprang. Så langt i år har Ingrid Fjeldstad og hennes medarbeidere solgt 21 Suzuki-er, mot 11 året før.

Andre som gjør det bra er Nissan. Fra å ha solgt 20 biler i fjor, har det japanske merket stått for 34 biler så langt i år. Det er faktisk en økning på hele 70 prosent.

Men det er selvfølgelig umulig å komme utenom de som ligger på toppen av lista.

Helt øverst troner tungvekterne Volkswagen og Toyota.

– Vi er veldig godt fornøyd. Salget har vært upåklagelig, og vi ligger meget godt an så langt i år, sier selger Pål Østgård hos Sulland Bardufoss.

Det ser ikke ut som utslippskandalen som ble avslørt har hatt stor betydning lokalt for det tyske merket. De har nemlig økt salget sitt fra i fjor til i år med 6,3 prosent. Og det samme har Toyota gjort, som så langt i år har solgt 68 biler, mot 64 i fjor.

– Lokalt har vi ikke merket så mye til det. Naturlig nok har det kommet en del spørsmål, men vi har ikke merket noe på salget, påpeker selgeren.

Smil

Men på høsten er det en annen ting som merkes.

– Vi merker godt når elgjakta setter inn. Da er det litt rolig en periode, men så tar det seg opp igjen, forteller Østgård.

En annen forhandler som har grunn til å smile er Bakkehaug Bil i Sørreisa.

Forhandleren, som fører bilmerkene Mazda og Hyundai, går mot et godt år i 2015.

Øker også

Mazda er det bilmerket som har solgt tredje mest modeller så langt i år, og har økt salget fra 41 eksemplarer i 2014 til 57 i 2015.

Også Hyundai går det flere av. Når vi hadde krysset av oktober i kalenderen i 2014, hadde 16 nye Hyundaier blitt registrert hos biltilsynet i Botnhågen. I år er det antallet økt til 19 eksemplarer, en økning på 18,8 prosent.

Også Honda har økt salget. I Midt-Troms er det Bilsenteret Finnsnes som fører merket, som har økt salget fra 18 til 27 eksemplarer fra i fjor til i år.

De som imidlertid ikke kan vise til økning av salget fra i fjor til i år er Volvo, Kia og Mitsubishi.