Først på 80-tallet sto ny skole ferdig i Flakstadvåg på Senja, etter at den gamle brant ned.

Innvielsen av skolen ble feiret med middag og inviterte gjester. Sosialistisk Kor fra Finnsnes, som vi her ser sittende i forgrunnen sammen med Ivar Enoksen, Inger Flakstad og Solveig Flakstad, sto for underholdninga. Foruten bygdefolk og kommunetopper i Torsken, var oppvekstsjef Bjørnar Strøm og kona, Dagmar, invitert fra nabokommunen Berg. Vi ser dem sittende og ta seg en blås til venstre på bord nummer to.

Dette var før røykelovens tid, må vite. Videre ved samme bord sitter ordfører Annie Halvorsen, rådmannen og teknisk sjef Fredrik Longva. Ved bord nummer tre ser vi blant andre Anne Britt og Aksel Fallsen til venstre og lenger bort Idar Olsen, som satt i skolestyret. Bakerst til venstre (med skjegg) sitter en av lærerne, Edvard Oker. Flakstadvåg-folket hadde en stri kamp for å få bygget opp skolen igjen.

Det var bare seks-syv unger i skolepliktig alder i den veiløse bygda, og forsikringspengene rakk egentlig ikke til å føre opp noe nytt bygg. Men ved å gjøre grunnarbeidet og støype sokkelen på dugnad, kom man likevel i mål. Da Flakstadvåg fikk veiutløsning på 90-tallet gikk det noen få år før skolen ble nedlagt og elevene flyttet til Medby.

Tekst: Vidar Bjørkli Foto: Fra Folkebladets arkiv