Fredag 25. mai 1984 skjedde en fotballbegivenhet på Finnsnes. Da spilte Finnsnes sin første hjemmekamp i Tito-serien på 17 år. Motstanderen var Mellembygd.

Til stede for å dekke kampen var Folkebladets allround-reporter (inkludert sportsjournalist) Morgan Lillegård (t.v). Fotballentusiasten og FIL-patrioten Tom R. Johansen var en av publikummerne som hadde møtt opp. I tillegg gjorde rødrussen seg bemerket blant tilskuerne. Kampen gikk for seg på den gamle grusbanen, som i dag er delvis omgjort til henholdsvis parkeringsplass og syverbane. Naturgressbanen (som nå er blitt kunstgressbane) var ikke spillbar på denne tida av året.

Og kampen? Den endte med full seier til Finnsnes. Sluttresultatet ble 3-2, og det brakte Finnsnes opp på andre plass i serien etter fire runder. Morgan Lillegård skrev i sitt referat at Finnsnes framsto overbevisende, kjempet for lagseier og lyktes med å spille Tito-fotball. Morgan, som opprinnelig er fra Brøstadbotn, ble etter perioden i Troms Folkeblad journalist og nyhetsredaktør i bladet Tromsø. I dag er han kommunikasjonsdirektør i Nofima.

Tom R. har også fartstid fra jobb som journalist i lokalavisa, der han gledet leserne med sin gode penn. Han er ellers kjent som en habil musikant.

Tekst og foto: Vidar Bjørkli