Han har sannsynligvis teften av ei god nyhetssak, Torbjørn Løvland, som her er i ferd med å rykke ut i sin Mazda 1200 på oppdrag for avisen Nye Troms på Moen.

Vi skriver det Herrens år 1979, og Løvland hadde da rukket å jobbe for Nye Troms siden oppstarten av avisa i 1974. - Etter at jeg var ferdig i militæret søkte jeg på jobb som journalistaspirant i Nye Troms. Jeg var 22 år den gangen, forteller Torbjørn, som opprinnelig er fra Nordkjosbotn.

I avisa jobbet han under den markante og legendariske redaktør Torstein Whittington Tengelsen, eller TWT som han ble kalt, etter signaturen på sine lederartikler. Tilholdssted for avisa de første årene var huset til Oleif Rognmo (i bakgrunnen), som sto mellom den gamle og nye Målselvbrua, omtrent der Målselv Varde troner i dag.

Trykkpressa var plassert i potetkjelleren. Torbjørn jobbet i Nye Troms i tilsammen 22 år, de siste 11 årene som redaktør. Etter det fortsatte han sin journalistgjerning i Forsvarets Forum på Bardufoss, der han nå snart går av med pensjon, 65 år gammel.