I 1989, da dette bildet ble tatt, var det denne gjengen som hadde ansvaret for Finnsnes i Fest. Raymond Lind (t.v), Børge Frøseth, Stein Erik Christensen og Per Lund styrte med Finnsnes i Fest i til sammen rundt ti år.

De trakk i trådene og tok seg av planlegging, booking av artister, gjennomføring..., hele spekteret. Det var dugnadsarbeid så det holdt. Røde Kors hjelpekorps var innleid til vakthold. Per Lund var samtidig leder av daværende Finnsnes Handelsstands Forening, som sto bak Finnsnes i Fest. Han minnes spesielt bookingen av Bobbysocks som den store happeningen. – Vi måtte stille bankgaranti for å få dem flydd opp fra Stockholm til Bardufoss, sier han.

Konserten med Bobbysocks på Valen, som nettopp hadde vunnet Melodi Grand Prix, ble en publikumssuksess uten like. Et annet høydepunkt et annet år ble direktesendinga med Dan Børge Aakerø på Heimlymyra, minnes Lund videre. Børge Frøseth trekker fram Bjøro Håland, som  han husker var ekstremt hyggelig.

Idéen om å stenge Storgata kom opp i denne komiteens «regjeringstid». – Ingen trodde vi skulle få det til. Det var bare å glemme, var gjennomgangskvedet. Men vi fant ut at vi likevel skulle spørre og Stein Erik og jeg tok et møte med vegvesenet i Tromsø. Etter kort tid hadde vi avtalen stemplet, sier Børge Frøseth.

Tekst og foto: Vidar Bjørkli

Raymond Lind (t.v), Børge Frøseth, Stein Erik Christensen og Per Lund styrte med Finnsnes i Fest i til sammen rundt ti år. Foto: Vidar Bjørkli