Her ser vi Korn Leiknes (t.v) og Olav Holmefjord som begge var sentral i etableringen av skiheisen i Sandviklia ved Finnsnes i 1976. Dette bildet er sannsynligvis tatt i den forbindelse, for kartet på veggen bak ser umiskjennelig ut til å være Sandviklia.

Gjennom andelslaget Finnsnes tur- og skiheis var forretningsmannen Korn Leiknes en primus motor for å få bygget skiheisen.

Det var en betydelig investering. Da drifta av bakken startet, gikk det bare noen år før andelslaget var konkurs. Interessenter var inne og ville kjøpe og ta med seg skiheisanlegget,som er av typen Doppelmayr, men Veritas godtok ikke gjenoppbygging en annen plass hvis mastene var kuttet.

Dermed ble anlegget stående der det var. Det ble en lykke for store og små alpinister og turfolk i Finnsnes-regionen, som har kunnet glede seg over tilbudet i alle år siden da.

– Vi har mye å takke Korn Leiknes for, sier dagens leder i Finnsnes skiklubb, Roger Haugnes. Skiklubben selger årlig rundt 250 sesongkort til bakken, i tillegg kommer dasgkort. At Korn Leiknes var en handlingens mann er det ingen tvil om. Han er blant annet kjent for den berømmelige kommentaren:

– Det nytter ikke å stå i krysset på Finnsnes og telle måser hvis man vil at noe skal skje!

Tekst: Vidar Bjørkli: Foto: Fra Folkebladets arkiv