Først på 90-tallet oppsto brekkasje i den gamle brua ved Revet på Lysvatnet i Lenvik. Brua var gammel, den var bygget under eller like etter krigen.

Nå hadde den gitt etter for vekta av en lastebil. Brua var en viktig forbindelse både for innbyggerne på Bukkemo-sida og for Troms Kraft, som var avhengig av å komme til kraftstasjonen. Kraftstasjonen sto for an en større opprustning. Derfor gikk Lenvik kommune hurtig til verks for å få gjennopprettet bruforbindelsen.

– Vi hadde dårlig råd. Kommunekassa var skrapet, men det var ikke noe spørsmål. Heldigvis kom vegvesenet oss til unnsetning. De lot oss overta jernkonstruksjonen fra ei bru i Bardu som ikke lenger var i bruk. Det ble støpt ned nye påler. Den nye brua kostet 4 millioner kroner, og Troms Kraft bidro med finansiering, forteller Arne Bergland, som var ordfører på den tida. Han husker spesielt en morsom episode i forbindelse med referatet i Folkebladet, da kommunestyret bevilget penger til Revet bro.

– I referatet, som var ført i pennen av en journalist fra lenger sør i landet, het det noe sånt som at kommunestyret hadde bevilget 4 millioner kroner til en revet bro, humrer Bergland.

Tekst: Vidar Bjørkli. Foto fra Folkebladets arkiv.